Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016

Τα σημερινά μας προγνωστικά από τη Serie A

Φιορεντίνα – Λάτσιο: Τα δεδομένα δείχνουν έδρα

Από το καλό στο καλύτερο βαδίζει η Φιορεντίνα και δεν βρίσκεται καθόλου τυχαία μια ανάσα από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Τελευταία της επιτυχία το διπλό που έβγαλε μεσοβδόμαδα στο γήπεδο της Παλέρμο με 3-1, παίζοντας κατά διαστήματα 

Οι  επιλογές  μας απο το FA Cup

Ίστλιχ – Μπόλτον


Τεράστιο παιχνίδι για την Ίτσλιχ, καθώς στα 70 χρόνια ιστορίας της φτάνει για πρώτη φορά στον τρίτο γύρο του FA Cup. Με ανυπομονησία περιμένουν όλοι τον αγώνα και όπως δηλώνουν στοχεύουν εκτός από την διασκέδαση και στην πρόκριση. Σημαντική σημείωση πως είναι η μόνη μη επαγγελματική ομάδα (Νάσιοναλ Λιγκ) που συμμετέχει σε αυτόν τον γύρο του κυπέλλου. Έχει μόλις μία ήττα σε 16 παιχνίδια σε πρωτάθλημα και κύπελλα, με απολογισμό 7-2-4 εντός έδρας και ενώ βρίσκεται στην τέταρτη θέση του πίνακα. Επιστρέφει ο αμυντικός Turley, ενώ διαθέσιμος είναι ο νεοφερμένος Mohamed(31χρονος έμπειρος εξτρέμ).

Primera Division και Segunda Division


Primera Division


Μπαρτσελόνα – Γρανάδα: Φουλ για την κορυφή
Μπαρτσελόνα: Μια στάση πραγματοποίησε το τρένο της Μπαρτσελόνα την περασμένη αγωνιστική στην έδρα της Εσπανιόλ με την Μπλαουγκράνα να μην μπορεί να σκοράρει και έτσι το σκορ έμεινε στο 0-0 για το πρωτάθλημα της Primera Division

Από τη Σούπερ Λίγκα  τα επόμενα παιχνίδια.

Ατρόμητος –  Πλατανιάς


Την Τετάρτη στα Περιβόλια Πλατανιάς και Ατρόμητος ήρθαν 0-0 στο κύπελλο, με τον Πλατανιά να είναι ανώτερος αλλα τελικά να μην καταφέρει να κερδίσει το ματς. Το σημερινό παιχνίδι θα γίνει χωρίς φιλάθλους λόγω τιμωρίας του Ατρόμητου.

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

Οσέρ – Βαλενσιέν

Η Οσέρ που βρίσκεται στην 8η θέση με 28 βαθμούς, έχει στόχο την άνοδο, την τελευταία αγωνιστική πριν τη διακοπή έχασε εκτός έδρας από τη Χάβρη με 1-0. Εντός έδρας έχει σκοράρει στους 7 από τους 9 αγωνες, με 5 νικες, 1 ισοπαλία, 3 ήττες, 12-8 τέρματα, 5 Under και 4 Over. Ενώ και τα τρία τελευταία εντός έδρας παιχνίδια της είναι Over και G/G.


Κλερμόν – Εβιάν

Ξεκινά ο 2ος γύρος στην Β Γαλλίας, με την 20η αγωνιστική. Η προηγούμενη  διεξήχθει μέσα Δεκεμβρίου. Πολλοί ήταν αυτοί που πίστευαν ότι η Κλερμόν θα έδινε μάχες για να κρατηθεί στην κατηγορία. Σήμερα είναι στην τρίτη θέση με 31 βαθμούς και έχει φιλοδοξία για να κυνηγήσει την άνοδο. Την τελευταία αγωνιστική κέρδισε με 2-1 την Μπρέστ εκτός έδρας.

Έξετερ – Λίβερπουλ

Έξετερ: Ομάδα κορυφαίας κατηγορίας της Αγγλίας θα έχει την τιμή να αντιμετωπίσει η Έξετερ την μια εκ των μεγαλύτερων σε ιστορία ομάδα της Αγγλίας την Λίβερπουλ για την διοργάνωση του κυπέλλου της FA Cup σε νοκ άουτ ματς.

Παρί Σεν Ζερμέν – Μπαστιά


Από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη στον Πρώτο γύρο η Παρί Σεν Ζερμέν, τελείωσε τα 19 παιχνίδια του Γαλλικού πρωταθλήματος αήττητη με 16 νίκες και 3 ισοπαλίες.

Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

Στόουκ Σίτι – Λίβερπουλ


Πρώτος αγώνας για την ημιτελική φάση του Λίγκ Καπ Αγγλίας. Ο επαναληπτικός στις 26-1-2016. Ο μεγάλος τελικός έχει προγραμματιστεί να γίνει στο Γουέμπλευ, τον επόμενο μήνα.Η Στοουκ πριν από μια εβδομάδα νίκησε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Εβερτον.

Τζένοα – Σαμπντόρια

Από μόνο του το συγκεκριμένο ζευγάρι κλέβει την παράσταση, αφού η Γένοβα χωρίζεται στα δύο και η αντιπαλότητα είναι μεγάλη. Η τυπικά γηπεδούχος προέρχεται από την ήττα με 2-0 στο «Ολίμπικο» από την Ρόμα και γενικά πριν την διακοπή δεν πατούσε καθόλου καλά. Το μόνο σίγουρο είναι, πως φαντάζει ιδανικό σενάριο, στο να «ξυπνήσει» με μια νίκη σήμερα στο ντέρμπι με την μισητή συμπολίτισσα Σαμπντόρια. Μοναδική σημαντική απουσία, αυτή του τιμωρημένου εξτρέμ Περότι.

Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016



Η αναμέτρηση της Ξάνθης με τον ΠΑΟΚ δεν θα πραγματοποιηθεί, καθώς ο αγωνιστικός χώρος στα "Πηγάδια" είναι σε τραγική κατάσταση.

Ξάνθη – ΠΑΟΚ


Κάθε φορά που ετοιμάζομαι να γράψω για ένα παιχνίδι στην Ξάνθη αντί το μυαλό μου να πάει στο γήπεδο στα Πηγάδια, τρέχει στα περίφημα παραδοσιακά Ζαχαροπλαστεία της Πόλης για εκμέκ κανταΐφι, σαραγλί, καρυδόπιτα, σάμαλι, καζάν ντιμπί με κρέμα από Βουβαλίσιο γάλα, ταβούκ γκιοσού και Σουτζουκ Λουκούμ. Και επειδή είμαι σίγουρος ότι τώρα τρέχουν, και τα δικά σας τα σάλια, ας πάμε στο σημερινό παιχνίδι.

Κρίσταλ Πάλας – Τσέλσι

Κρίσταλ Πάλας: Αδράνεια παρουσιάζει η  ομάδα της Κρίσταλ Πάλας, η οποία αδυνατεί να σκοράρει τα 2 τελευταία παιχνίδια με την Σουόνσι και την Μπόρνμουθ με ισόπαλα αποτελέσματα (0-0). Το καλό για την ομάδα είναι πως βρίσκεται στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Premier League,



Γρανάδα – Σεβίλλη

Το Ντέρμπι της Ανδαλουσίας, Τα 1500 εισιτήρια που πήραν οι φιλοξενούμενοι εξαφανίστηκαν εν ριπή οφθαλμού, ετσι αναμένεται ζωηρή παρουσία τους στο γήπεδο, σε μία πόλή που έτσι και αλλίως επικρατούν οι οπαδοί της Σεββίλης.


Λα Κορούνια – Βιγιαρεάλ


6 βαθμοί χωρίζουν τις δύο ομάδες με την Βιγιαρεάλ να βρίσκεται στην 4η  θέση και τη Λα Κορούνια στην 6η , μετά τη χθεσινή ήττα της Θέλτα από τη Μάλαγα με 2-0 και οι δύο ομάδες θα κυνηγήσουν τη νίκη για να πλησιάσουν τον στόχο της 4ης θέσης που οδηγεί στα play off του Champions League.